Worki laminowane MARMA LAMIPAK

Worki MARMA LAMIPAK to nowej generacji opakowania. MARMA dzięki bardzo szerokim możliwościom technologicznym oferuje te opakowania w wielu rozwiązaniach konstrukcyjnych. Praktycznie każdy bok opakowania może  być wykonany z różnych materiałów, np. jedna strona z folii przejrzystej i druga strona opakowania z laminatu z użyciem aluminium, co daje możliwość efektownej prezentacji pakowanych produktów.

Opakowania te występują również z zamknięciem strunowym, które umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie torebek z zapakowaną do nich żywnością, ziemią ogrodniczą  czy kosmetykami.

Dzięki temu rozwiązaniu, po otwarciu fabrycznie zamkniętego opakowania, możliwe jest zachowanie świeżości i właściwości pakowanych produktów.

worki mogą posiadać:

  • nadruk, do 10 kolorów na każdej stronie
  • nadruk międzywarstwowy uzyskany w procesie laminacji
  • warstwy gwarantujące wysoką barierowość dziki laminatom wielowarstwowym
  • wyciętą rączkę do noszenia
rodzaj worka zdjęcie schemat zastosowanie zalety produktu
Worki płaskie 1)2) do pakowania
- produktów spożywczych np.: kasze, płatki, sól, wyroby cukiernicze, ryby, mięso, itp.
- sypkich produktów branży chemicznej
- nawozów, torfów, ziemi ogrodniczych itp.
- produktów branży zoologicznej np.: karmy, pasze, podsypki higieniczne, itp.
- nie wymagają drogich specjalistycznych urządzeń pakujących
- łatwe do zamykania metodą zgrzewania
- gwarantują wysoką estetykę, możliwości eksponowania produktu zapakowanego
- przy zastosowaniu, możliwość wielokrotnego zamykania i otwierania
Worki płaskie z zakładką denną1)2)
Worki z fałdami bocznymi, z uchem
Worki stojące typu Doypack 1)2)
Worki stabilne 2)
1) opakowania te występują również z zamykaniem strunowym, nacięciem góry woreczka do otwierania
2) opakowania te występują z euro otworem